Rijden en varen bij de MCH

 

De Modelbouwclub Huizen (MCH) is een van de weinige clubs in Nederland die zich bezighoudt met alle takken van radio-controlled (RC) modelbouw. Iedereen kan bij de MCH zijn eigen invulling geven aan de RC modelbouw hobby. Bij ons kun je terecht met allerlei modellen zolang het maar RC is. Binnen de rij afdeling van de MCH hebben wij diverse auto’s, trucks en tanks.

 Wanneer je er aan denkt om met RC modelbouw te beginnen komen er allerlei vragen op. Wat kost het? Wat voor model heb ik nodig? Heb ik nog extra randapparatuur nodig? Wat is het beste merk? Veel vragen waar de leden van de MCH een passend antwoord voor hebben.

De MCH heeft sinds oktober 2021 de beschikking over een autobaan voor electro auto. Deze bevindt op de hoek van de IJsselmeerstraat en de Havenstraat. Er is een stratencircuit voor races.

Deze autobaan kan in ieder geval tot september 2024 gebruikt worden, mogelijk langer. Een en ander hangt af van de ver-gevorderde bouwplannen voor dit terrein. Ondertussen wordt er al wel gekeken naar een nieuwe locatie voor een baan. 

MCH leden kunnen altijd rijden op de baan. Via de MCH Autobaan groepsapp houden de leden elkaar op de hoogte wanneer er gereden gaat worden. Vaak wordt na het testen en inrijden van de RC wagens een wedstrijd gehouden. Met behulp van LapMonitor en een transponder in de RC auto is het mogelijk om de rondetijden bij te houden tijdens races die verreden worden. Het samen met elkaar plezier hebben in de RC hobby is erg belangrijk.
Mocht je enthousiast zijn en graag ook eens willen rijden dan kan dat altijd op een van de de banen bij de MCH. Bij mooi weer zijn er in het weekend meestal wel leden aanwezig op de baan. Mocht U contact willen opnemen dan kan dat via het MCH contactformulier dat terug te vinden is op deze website.

 Iedereen kan bij de MCH zijn eigen invulling geven aan de RC modelbouw hobby. Bij ons kun je terecht met allerlei modellen zolang het maar RC is. Binnen de MCH zijn er diverse leden die verschillende soorten en maten boten bezitten.

Helaas heeft de MCH recent het clubhuis in “De Baat” moeten opzeggen. Binnen de MCH is er geen gelegenheid meer om aan RC modellen te werken.

Gezamelijk varen met RC scheepsmodellen kan nog wel. Aan het begin van de IJsselmeerstraat ligt een prachtig stukje water, de IJsbaan, waar naar hartelust gevaren kan worden. Het water is goed bereikbaar via de oevers of een grote trap. Een geweldig uitzicht op het varende model is mogelijk vanaf de hogere kade. Mocht U contact willen opnemen dan kan dat via het MCH contactformulier dat terug te vinden is op deze website.